-Çekim sonrası iyileşmenin hızlı olabilmesi için ağız bakımı çok önemlidir. Diş çekimini takiben 24 saat sonra normal ağız bakımı uygulamalarına başlanılmalıdır. Yumuşak fırçalama yanında seyreltilmiş ılık tuzlu su veya ağız gargaralarından yararlanılabilir. Gargara işlemi yara ortamını temizler iyileşmeyi hızlandırır, çekim sonrası ağız kokusunu azaltır, mikrop birikimini engeller ve ikincil enfeksiyon olma riskini elimine eder.

-Çok sıcak veya soğuk gıdaları tüketmeyiniz. İlk 24 saat içerisinde sıvı ve yumuşak gıdaları tüketmeye dikkat edin, sorasında dikkat etmek şartıyla normal gıdaların tüketimine başlayabilirsiniz.

-Çekim işlemi sonrası başınızın altına yüksekçe bir yastık koyarak, çekim yapılan günü dinlenerek geçiriniz.

-Diş çekimi sonrası çekilen diş bölgesine dışarıdan 8-12 saat süresince saatte bir 5-10 dakika olacak şekilde buz uygulaması yapmak oluşabilecek şiş ve morarmayı engellemek açısından uygun olacaktır.

-Diş çekimi sonrası özellikle cerrahi çekimlerde çeki bölgesine konulan dikişler 7 ile 10 gün içinde alınmalıdır. Bu sürede dikişler ağızda iken dilin o bölgeye götürülmesinden kaçınılmalı, dikişlerle oynamamalıdır.

-Bazı çekimler antibiyotik şemsiyesi altında yapılmaktadır. Bu gibi durumlarda hekim tarafında verilen antibiyotikler düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.

-Çekim boşluğunun geç iyileşmesine neden olmamak için ağzınızı sürekli çalkalamayınız ve sürekli tükürmeyiniz.

-Çekim yerine konan steril gazlı bezi en az 15-20 dakika sıkıca bastırarak ısırınız

-Bu tamponu attıktan sonra ikinci tampon kullanımından olabildiğince kaçınınız. Bu tampon öncelikle tam olarak steril olmayacak, her seferinde yaranın üzerindeki pıhtı bu tampona yapışarak kanamanın durmasına engel olacaktır.

-Sızıntı şeklinde kanamalar normaldir ve 6 ile 24 saat arasında devam edebilir. Kanamanın aşırı olduğu durumlarda mutlaka çekimi yapan hekim ile iletişime geçilmelidir.

-Çekim sonrası ağrı normaldir. Bu durumda uygun bir ağrı kesicinin kullanılması gerekmektedir. Aspirin kullanımı kanamayı arttırabileceği için önerilmemektedir.

-Anestezinin etkisi azalırken ağrı en yüksek düzeye ulaşır. Bu normal bir durum olup uyuşukluk geçmeden önce ağrı kesici almak yararlı olacaktır.

-Anestezinin etkisi geçene kadar herhangi bir şey yemeyiniz, aksi takdirde farkında olmadan uyuşuk olan bölgeyi ısırarak yaralayabilirsiniz.

-24 saat süreyle sigara ve alkol kullanımından kaçınınız.

-Diş çekimi yerine dilinizi ya da herhangi bir yabancı cisim sokarak kurcalamayınız.

-Dişler çene kemiğine bağlı olduğundan çekim sonrasında kemik ortaya çıkar ve hasta çekilen dişten parça kaldığını düşünebilir. Çekim bölgesi ilgilenmeyin, boşluk birkaç gün içerisinde kapanmaya başlayacak açık kemiğin üzeri dişeti ile örtülecektir.