Estetik uygulamaların her alanda ön plana çıktığı günümüzde yüz bölgesinin vazgeçilmezi olan düzgün ve sağlıklı dişler her hastanın hayalidir!

Her birey sağlıklı ve güzel gülümsemeye sahip olmayı önemser ve diş bozuklukları gidermek amacıyla diş hekimliğinin değişik alanlarında uzman doktorlara başvurarak bu konuda yardım almaya çalışır. Erişkin hastaların bu arayışında dikkati çeken en temel nokta yaptıracakları işlemlerin kısa sürede tamamlanmasıdır.

Düzgün dişlere sahip kişilerde yapılacak uygulamalarda yaprak diş, zirkon diş, bonding uygulamaları vb. bu konu ile ilgili bir sıkıntı yoktur. Dişler ile ilgili yapılacak estetik işlemler konusunda uzman diş hekimleri tarafından hızlı bir şekilde tamamlanmaktadır.

Ancak çapraşıklığı olan bireylerde durum farklılık göstermektedir. Ortodontik bozukluğu olan hastaların öncelikle tedavi olarak dişlerindeki mevcut çapraşıklıklardan kurtulmaları gerekmektedir. Bu hastalar için; uzun soluklu bir tedavi olan ortodontiyi atlayarak bu işi düzgün dişlere sahip hastalarda olduğu gibi kısa yoldan bu işi çözmeye çalışmak dişler üzerinde yapılacak kesim işlemi miktarını çok fazla arttıracağından ileride diş kaybı ile sonuçlanabilecek geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilecektir.

O halde ortodontik tedavi dişlerimizin sağlığı açısından estetik uygulamalarda kaçılmazdır! Peki uzun soluklu bir tedavide diş tellerinin görüntüsünü istemeyen hastalar ne yapacak?

Özellikle 2000’li yılların başlarından itibaren meydana gelen teknolojik gelişmeler sayesinde diş çapraşıklıklarının tedavisinde değişik tedavi yöntemleri gelişmiş ve dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılarak uygulanan metal braket ve teller artık tarihe karışma noktasına gelmiştir. Günümüzde özellikle erişkin hastaların en fazla tercih ettiği estetik tedavi yöntemi olan Lingual Ortodonti sayesinde her tür ortodontik bozukluk kısa sürede mükemmel bir şekilde tedavi edilebilmektedir.

Tarihçesini incelediğimizde 1970 yıllarında ortaya çıkmış bir tedavi olan bu tedavi ile ilgili ilk ilkel uygulamaların 1907 yılında başladığı bildirilmektedir. Son 40 yıldır sürekli gelişim halinde olan Lingual Tedavi günümüz teknolojisi sayesinde ortodontik bozuklukların tedavisinde vaka ayrımı olmadan başarısızlık oranı sıfır olacak şekilde uygulanabilmektedir.

Lingual Ortodonti halk arasında Görünmez Diş Teli veya Görünmeyen Diş Teli olarak ta bilinmektedir. Diş yapınızda oluşan bozuklukları gidermek amacıyla uygulanan bu teknik özellikle uzun ortodontik tedavi sırasında görünüşlerinden ödün vermek istemeyen erişkin hastalar arasında oldukça yaygın bir hale gelmiştir ve hızla yayılmaktadır.

Doğru Hekimi Seçtiğinizden ve Hekiminizin Laboratuvar Hizmetinden Emin Olun!

Lingual Teknik diş hekimliği alanında üst uzmanlık olarak kabul edilen tek branştır. Yani ortodonti uzmanı olan diş hekimleri bu tekniğin eğitimini alarak Lingual Ortodontist unvanını almaktadırlar.

İşte Lingual Ortodonti de tedavi sürecinin doğru ve sıkıntısız bir şekilde ilerleyebilmesinin en önemli şartı bu tedaviyi yapacak olan doktorların bu alanda uzmanlaşmış olmasıdır.

Bunun yanında en az bu kriter kadar önemli olan ve ikinci dikkat edilmesi gereken nokta tedaviyi yapacak hekimin alacağı kesintisiz laboratuvar desteğidir. Lingual uygulamalarda hastalarda kullanılacak tel ve braketler laboratuvar ortamında kişiye özel olarak hazırlanır. Bu durum laboratuvar hizmetini dışarıdan alan ortodontistlerin yapmış oldukları tedavilerde ciddi sıkıntılar yaratabilmektedir.

Sadece tedavi başında değil, tedavi sırasında da kesintisiz laboratuvar desteğine ihtiyaç duyan bu çok özel ve farklı tedavide özellikle yurtdışı hizmeti alındığı durumlarda yaşanan beklemeler tedavi sürelerinde uzamalara sebep olabilmektedir. Bu tedavide laboratuvar hizmetini tedavi sırasında kesintisiz olarak sağlayabilecek hekimler seçilmelidir

Lingual Ortodonti sadece lingual ortodontistler ve düzgün bir laboratuvar hizmeti sağlayabilen hekimler tarafından her vakada sorunsuz bir şekilde uygulanabilmektedir!

Ortodontik tedavide tedavi süresi vakaya göre 12-24 ay arasında değişmektedir. Bununla birlikte tedavinin başlamasını takiben ortalama 4-8 ay civarında dişlerde hastayı estetik açıdan tatmin eden değişiklikler görülmeye başlar. Bu aşamada dışarıdan tel takılan hastalarda dişlerin bozuk görüntüsünden çok ağız içerisindeki braketlerin görüntüsü sorun olmaya başlamaktadır. Diş tellerinin içeriden uygulandığı lingual tedavide ise hastalar ortodontik aygıtların yarattığı estetik kaygılardan uzak dişlerinde meydana gelen düzelmeleri adım adım izlemektedirler. Söz konusu bu durum lingual ortodontinin geleneksel ortodontik tedavilere göre en büyük avantajlarının başında gelmektedir.